Karl Storz

Karl Storz
 
Moderna je endoskopija radikalno izmijenila poimanje kirurške tehnike. Stoga je ime osnivača tvrtke Karl Storza neizostavno vezano uz napredak na tom polju medicine. Od samog osnivanja tvrtka Karl Storz Endoskope napreduje u razvitku endoskopske tehnologije.

Postignuća koja su učinjena kroz svo to vrijeme predstavljaju esencijalni doprinos mjestu koji endodijagnostika i terapija uživaju danas u svijetu moderne medicine i medicinske tehnologije. Stoga je razvoj ravnih leća u rigidnoj dijagnostici koji su inovirali Karl Storz i Harald Hopkins omogućio neslućeni napredak u tehnici koja je do tada poznavala samo klasičan raspored konveksnih leća Max-a Nitzea iz 1879.-te godine.

Tim pronalaskom su riješeni problemi oko kvalitetnog prijenosa svjetla u organizam i povrata prijenosa slike iz organizma. Kada se tome pribroji razvoj hladnog svjetla jasno je da je dr. Karl Storz otac moderne endoskopije.

Nakon toga slijedi čitav niz inovacija iz tvrtke Karl Storz Endoscope (prva endoskopska kamera s tri-chip tehnologijom, prvi prijenos na daljinu operacije u 3-D tehnologiji, prva prava digitalna endoskopska kamera, glasovna kontrola svim dijelovima operacijske sale...) koje su objedinjene 2001. godine predstavljanjem KARL STORZ OR1T- operacijske dvorane budućnosti.

Sve veći poslovni zahtjevi koji su bili nametani proizvodaču uvjetovali su svakodnevno istraživanje koje je iznjedrilo standard u svijetu moderne endoskopije koji se danas zove Karl Storz.